BLESSY documental

Una creació col·lectiva construïda per quatre dones supervivents de TEH en col·laboració amb tres realitzadores.

Blessy_POSTER

TEASER https://vimeo.com/282829632

Documental – animació
Duració: 22 min
Format: FULL HD 16:9
Any i lloc de producció: Barcelona (ESP), 2018
Direcció: Sílvia Cepero, Carme Gomila i Susana González amb Mujeres Valientes
Poducció: Càmeres i Acció i La Ròtula

Sinopsis: Blessy és una dona de 35 anys que ha viscut una situació de Tràfic d’Éssers Humans (TEH).
El documental explica la vida de Blessy i com aquesta podria ser la de moltes altres dones.

Silvia_1

 

PROCÉS DE CREACIÓ:

Blessy és un documental creat col·lectivament entre tres realitzadores i quatre dones supervivents de Tràfic d’Éssers Humans. El procés ha durat en total 10 mesos, s’inicià el juliol de 2017 i acabà l’abril de 2018. Després de la fase inicial de disseny i consolidació del grup de dones, en coordinació amb Sicar cat, es va treballar sobre les històries de vida amb les dones per a construir la història col·lectivament, mitjançant metodologies de mediació artística, sistèmica i facilitació de processos de grup. Així, es va consensuar el guió literari del documental amb el grup de dones i les realitzadores van treballar sobre la proposta estètica i tècnica. Un cop compartida, es van fer els rodatges, en els que elles també van participar. Finalment les realitzadores van fer el muntatge del documental, i després de diversos visionats col·lectius, es va consensuar el tall final.

CO-REALITZACIÓ

Mujeres Valientes és el nom que han triat les quatre dones que han format part del procés de creació del documental per anomenar-se des de la col·lectivitat mantenint l‘anonimat, per cuidar-se, per deixar de ser invisibles.

Hotel_1

AMB LA COL·LABORACIÓ DE:

Sicar CAT http://www.adoratrius.cat Des del 2002, el programa SICAR cat, ofereix atenció integral a dones i infants víctimes del tràfic d’éssers humans (TEH) per a la seva recuperació i la restitució dels seus drets. Així mateix, promou el canvi social a través de la sensibilització i la denúncia d’aquesta greu violació de Drets Humans (DDHH).